HC Košice - HKM Zvolen 3:1 v 5. zápase semifinále hokejovej Slovnaft extraligy mužov

25.03.2009 Celý región

Košice 25. marca (TASR) - Hokejisti HC Košice zvíťazili v piatom zápase semifinále play off nad HKM Zvolen 3:1 a upravili stav série na 3:2. Šiesty zápas je na programe v piatok 27. marca vo Zvolene.
HC Košice - HKM Zvolen 3:1 (2:1, 1:0, 0:0)
Góly: 14. Faith (Šterbák), 19. T. Slovák (Tabaček, Bartoš), 24. Gron (Faith) - 2. Bruun (Valach)
Rozhodovali: Baluška, Kubuš - Tvrdoň, Horínek
vylúčení: 6:7, navyše: Lelkeš (Zvolen) 10 minút za nešportové správanie
presilovky: 0:0
oslabenia: 0:0
8347 divákov (vypredané)
Na zápasy: 3:2

V piatom zápase v košickej Steel Aréne Zvolen využil prvý protiútok. Po prihrávke Valacha obranca Bruun prekvapil v 2. minúte brankára Lipovského. Košičania znervózneli, kazili kombinácie a hostia si vytvorili niekoľko šancí. V 12. minúte po prihrávke pozdĺž prázdnej bránky Gálik netrafil puk. Na druhej strane Huna mieril do brankára. Príležitosť na vyrovanie mal Miklík, na druhej strane z rýchleho protiútoku Tatár si pohral s domácimi obrancami. Hostia na chvíľu zabudli na celoplošnú obranu a po prihrávke Šterbáka Faith v nájazde vymietol v 14. minúte šibenicu Lacovej bránky na vyrovnávajúci gól. V závere prvej tretiny pri hre 4:4 Slovák delovkou strelil vedúci gól Košičanov. Úvod druhej časti priniesol príležitosť Juraškovi, košický brankár zachránil a z rýchleho protiútoku Faithovu prihrávku premenil do odkrytej bránky v 24. minúte Gron. Vedúci gól zdvihol sebavedomie domácich, rýchlymi kombináciami a dôraznou hrou do tela sa natrvalo usadili pred zvolenskou bránkou. Pri dvoch vylúčeniach brankár Laco zachraňoval. V závere tretiny Tatár nevyužil výhodu. Možnosť zmeniť priebeh zápasu mali Zvolenčania v úvode poslednej časti hry, keď hrali dve presilovky. No domáci obetavým výkonom a dôrazom pri každom súboji sa ubránili. Keď Gálik v 48. minúte nepremenil výbornú príležotosť zápas sa viedol už v réžii Košičanov, ktorí sa ubránili aj 74-sekundovej power play Zvolena. Po rozpačitom výkone v prvých troch zápasoch, ich vysoké víťazstvo 5:0 vo Zvolene naštartovalo, získali stratené sebavedomie a znova predvádzali hru, ktorá im priniesla prvé miesto v základnej časti.

Pavel Hulva asistent trénera Košíc: "Podali sme zodpovedný výkon. Mali sme nešťastný úvod, ale mužstvo ukázalo svoje veľké srdce a dokázali sme otočiť výsledok. Faith vyrovnal a to nás naštartovalo. Druhá tretina bola najlepšia z našej strany, v tretej sme kontrolovali priebeh zápasu a výsledok. Pochválim celé mužstvo, vyzdvihnem brankára Lipovského. Verím, že sériu ukončíme v najbližšom zápase vo Zvolene. "

Vladimír Hiadlovský, asistent trénera Zvolena: "Začali sme výborne, viedli sme 1:0 a mali sme ďalšie príležitosti. Nemali sme šťastie a súper otočil výsledok a nakoniec vyhral. "
 

Vyberte región